Oaia Dorper

Documentandu-ne mai mult despre rasa de oi Dorper ne-a incantat foarte mult perspectiva de a aduce in familia Fermei Vesele  cateva exemplare din aceasta rasa.

Originare din Africa, aceste exemplare pot ajunge la maturitate la o greutate de 80 Kg, in cazul femelelor si 120 Kg in cazul masculilor, cu o viteza de crestere foarte mare. Nu sunt pretentioase, pascand neselectiv vegetatia si se adapteaza repede la diverse conditii de mediu. In ceea ce priveste reproductia, aceasta nu este sezoniera si are loc de 3 ori in 2 ani, cate 2-4 miei. Trasaturile impresionante ale acestei rase nu se opresc aici. Carnea are un gust deosebit, fara gustul specific de oaie.

Cele prezentate mai sus sunt pentru noi pura teorie. De aceea, apelam la dvs, cititorii, daca aveti experienta practica cu oile Dorper sa ne dati si noua cateva sfaturi. Ne intereseaza daca aspectele teoretice prezentate mai sus sunt adevarate. Ne intereseaza un furnizor serios, care sa aiba exemplare disponibile (2 femele si un mascul) in aceasta perioada de inceput de primavara si am vrea sa mai aflam si pretul cu care se vand. Cat de bine se aclimatizeaza la conditiile din tara noastra? Orice experienta a dvs ne-ar fi de mare ajutor. Va rugam sa ne transmiteti experienta dvs, postand un comentariu.

 

1 Response so far »

 1. 1

  Ovidiu Cojocaru said,

  Buna ziua,

  Va pot ajuta sa achizitionati oi Dorper si nu numai direct de la sursa din Austria.
  In Austria veti face plata si tot de acolo le veti si primi.
  Daca sunteti interesati , va rog sa ma contactati la tel: 0767536085


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe without commenting