Boboci de rata

Principala activitate a gospodarieiĀ  noastre este cresterea ratelor. Recent, am construit un nou adapost pentru bobocii de rata. Aici in adapost bobocii au parte de caldura si de hrana necesara. In curand, bobocii isi vor muta activitatea zilnica pe lac, alaturi de ratele mai mari. In acest moment, in adapost convietuiesc boboci de mai multe marimi si soiuri si pot fi admirati in pozele de mai jos:

4 Responses so far »

 1. 1

  masca aurel said,

  Vreau sa fac o microferma de rate crescute in libertate(ecologic).Nu am facut-o pana acum di lipsa informatiilor cu privire la cerere si comercializare. aca stiti ceva in acest sens va rog contactati-ma- multumesc!

  • 2

   fermavesela said,

   Piata de desfacere este.

   Perfect legal sa vinzi ratele necesita o investitie enorma:
   1. Abator mobil – costa peste 50 000 euro
   2. Masina cu frig – cost peste 10 000 euro
   3. Firma, autorizatii multe, analize, bani la persoana X, Y, Z ,,,,
   4. Ceva constructii – 5 000 euro
   5. Hrana pentru pasari.

   Cate rate trebuie sa vinzi ca sa amortizezi investitia? In cat timp?

   CAPCANE:
   – Daca vei cumpara bobocii de rate de la un furnizor neserios si vor ajunge ratele dupa 6-7 luni la ditamai greutatea de 1 kg? Cu cat sa vinzi ca sa castigi ceva? Am cumparat noi de la o firma renumita in toata tara si 50% au murit iar restul au ajuns la incredibila greutate de 1kg. A rezultat o paguba insemnata, deceptii, munca.
   – Daca ai un vecin binevoitor care iti face recalmatie precum ca il deranjeaza ceva vei fi nevoit sa renunti sau sa te muti.
   – Nu neaparat un pret mare inseamna si o calitate pe masura. Trebuie sa gasesti OMUL.

   AVANTAJE:
   – Daca furnizorul bobocilor este serios (destul de dificil de gasit) vor ajunge la greutati mari 4-5 kg in timp destul de scurt.
   – Nu sunt pretentioase, rezistente la boli, mananca aproape orice, rezista la temperaturi scazute, dorm chiar si pe zapada. Cand sunt micute sa fii atent sa nu se ude. Mananca verdeata multa.

   SFATURI:
   – Cumpara MOULARD. Sunt sterile dar ajung la greutati mari.
   – Cumpara si un procent din boboci 30% din rasa ALERGATOARE INDIANA. Unde vei vinde ratele iti vor solicita si oua.
   – Nu te arunca la cantitati industriale sa prinzi un pic de experienta.
   – In principiu nu este greu deloc, o sa iti placa, este precum un microb.
   MULT SUCCES!

 2. 3

  mihai said,

  buna ziua
  observ ca aveti destule animalute in ferma vesela dar de ce lipsesc gastele? eu am inceput de ceva timp ceva asemanator dar sunt mult mai in urma …. cititnd pe net am vazut ca boboci de gasca sunt mult mai usor de crescut si chiar mult ma rezistenti decat restul …. ca sa-mi fac o parere am cumparat de la metro o rata si o gasca de greutaati aproximativ egale …….. parca la gust desi de metro gasca bate rata!!


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe without commenting