Cei mai blanzi pui de gaina

Ferma noastra se mandreste cu cei mai blanzi pui de gaina 🙂

Acum peste 2 luni puii erau foarte, foarte mici si abia se nascusera. Afara era inca frig din cauza iernei capricioase si de aceea puii stateau in adapostul special amenajat pentru ei, la caldura, simtindu-se protejati. Acum insa zburda in voie prin ograda si parca nu se mai satura de explorat. Sunt intr-o continua miscare, cautand in toate directiile ceva ce numai ei stiu. Nimic nu pare sa-i deranjeze si se bucura mult de prezenta omului. Poti sa ii atingi, caci nu sunt speriosi. Este o adevarata placere sa ii hranesti.

Sunt atat de blanzi incat intr-o zi, unul dintre pui (care sunt cu totii niste pofticiosi) s-a autoinvitat la masa pe care o serveam noi afara, fara sa-l deranjeze prezenta noastra. I-a placut foarte mult orezul cu legume 🙂

2 Responses so far »

 1. 1

  ciprian said,

  Salutare,
  Sunt interesant sa cresc gaini de rasa mixta , si as vrea sa-mi raspundeti la cateva intrebari , din experienta dumneavoastra ;
  Pui de rasa kabir cat manaca pe zi / cap?
  Si gainile dupa 3 luni cat manaca pe zi / cap ?
  Cate oua fac gainile intr-un an ?
  Si de cati cocosi e nevoia la 100 de gaini ?
  Si cati pui / gaini se cresc pe m2 intr-o ferma ecologica.
  Preciez ca vreau sa hranesc puii / gainile doar cu hrana naturala.

  va multumesc !!!

  • 2

   fermavesela said,

   1. Nu am calculat absolut niciodata cat mananca un pui pe zi, la noi sunt amestecate ratele, puiii, bibilicile, gastele. Pur si simplu pun mancare la discretie, cat vor sa manance atata au la dispozitie. Aproximativ 9 galeti pe zi la 600 de pasari.
   2. idem 1
   3. In legatura cu ouatul……depinde ce hrana au, din ce este compusa, rar pastrez pasari de la un an la altul. Mereu vin pasari tinere din urma. Nu le lasam sa imbatraneasca. Asa ca nu pot raspunde exact la intrebarea asta.
   4. 10 cocosi la 100 de gaini.
   Daca sunt cocosi adevarati kabir sunt mult prea grei pentru doamnele gaini. Cand se urca pe gaini parca se urca un tanc, le rupe pur si simplu pielea, uneori aripile, de multe ori sunt cam badarani ……… am acum un cocos care cred ca are 5 kg si este foarte tanar are 4 luni. daca nu schimba modul de abordare cu gainile ……. va fi ars pe rug….
   5. Curtea are 4000 mp. Au loc suficient, sunt perfect liberi. Cred ca ar avea loc si 1000 de pasari lejer.


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe without commenting